vuxen hjärntumörer behandling (pdqто): behandling [] Förvaltning av specifika tumörtyper och platser

Hjärnstamsgliom

Patienter med hjärnstamsgliom har relativt dålig prognos som korrelerar med histologi (när biopsier utförs), plats, och omfattningen av tumör. Den totala medianöverlevnadstiden för patienter i studier har varit 44 till 74 veckor.

Aktuella kliniska prövningar

Kontrollera om amerikanska kliniska prövningar från s lista över cancer kliniska prövningar som nu emot patienter med vuxen hjärnstammen gliom. Listan över kliniska prövningar kan ytterligare minskat efter plats, läkemedel, intervention och andra kriterier.

Allmän information om kliniska prövningar är också tillgänglig från webbplatsen.

Pineal astrocytic Tumörer

Standard behandlingsalternativ

Beroende på graden av anaplasi, patienter med tallkottkörteln astrocytom varierar i prognoser. Högre kvaliteter har sämre prognos.

pilocytisk astrocytom

Standard behandlingsalternativ

Detta astrocytisk tumör klassificeras som Världshälsoorganisationen (WHO) klass I tumör och är ofta botas.

Diffus astrocytom (WHO grad II)

Standard behandlingsalternativ

Detta WHO grad II astrocytisk tumören är mindre ofta botas än en pilocytisk astrocytom.

Anaplastiskt astrocytom (WHO grad III)

Standard behandlingsalternativ

Patienter med anaplastiskt astrocytom (WHO grad III) har en låg bota med standard lokal behandling. Eftersom anaplastiska astrocytom utgör mindre än 10% av alla centrala nervsystemet gliom, fas III randomiserade studier begränsade till patienter med dem är inte praktiskt. Men eftersom dessa tumörer är ofta aggressiva, de ofta hanteras på samma sätt som glioblastom, med kirurgi och strålning, och ofta med kemoterapi, även om det inte är känt om den förbättrade överlevnaden med kemoterapi i glioblastom kan extrapoleras till anaplastiska astrocytom.