onormal uterin blödning behandling översikt

Kvinnors hälsa Trends

Det är viktigt att låta din läkare om du har onormal uterin blödning. Det finns många sätt att behandla den. Blödning kan vanligen åtgärdas med medicin för att minska blödning och / eller hormonbehandling för att antingen stoppa eller reglera menstruationer. Kirurgisk behandling är reserverat för blödning som inte kan kontrolleras med medicin eller hormonbehandling.

Svår uterin blödning behandlas vanligen i en akutsituation med en kort kurs av höga doser östrogenbehandling. Om det inte är effektivt i sällsynta fall kan en skrapning (D & C) göras för att rensa livmodern vävnad. Vid behov är en blodtransfusion som används för att snabbt återställa behövs blodvolym.

Om du behandlas för allvarlig blödning från livmodern, kan du och din läkare sedan välja en behandling som är säker på längre sikt.

Din ålder, orsaken till ditt tillstånd, och eventuella framtida planer för graviditet kommer att påverka behandlingsvalmöjligheterna för dig.

Skicka dig en länk för att ladda ner appen.

Om du är en tonåring, kan du förvänta dig din perioder för att bli mer regelbundet som din kropp mognar. Du kan välja att vänta och se om dina perioder blir mer regelbunden. Om du behöver behandling, kan din läkare ordinera progestin eller p-piller för att reglera menstruationscykeln; Om du inte har ägglossning regelbundet, är det svårt att förutsäga hur länge din onormal blödning kommer att pågå tills du sluta ha perioder helt (klimakteriet). Om du behöver behandling, kan din läkare ge dig hormonbehandling (såsom p-piller eller hormonell spiral) för att reglera din cykel. Om du har någon framtid barnafödande planer och har svåra symtom, kan du välja kirurgisk behandling för att avlägsna livmodern (hysterektomi) eller att förstöra livmoderslemhinnan (endometrial ablation); Om du har ägglossning regelbundet, har onormal blödning, och planerar att bli gravid i framtiden, prata med din läkare om dina behandlingsalternativ. Beroende på orsaken till din blödning kan han eller hon rekommenderar behandlingar såsom progestin eller p-piller eller en hysteroskopi att ta bort polyper eller myom. Om du inte har några framtida graviditet planer, kan du överväga endometrieablation eller hysterektomi om annan behandling inte hjälper.

Vänta…