hälsosammare grillning

Vad är ordet på grillning: Är det bra eller dåligt?

Många många människor i världen sluta äta mycket fettrik kött och korv när de brand upp barbie – pumpa ännu mer kalorier, fett, mättat fett och kolesterol i sin kost, Sedan finns frågan om ett par potentiellt cancer -causing föreningar: polycykliska aromatiska kolväten (PAH) och heterocykliska aminer (HCA). PAH bildas när fett från kött droppar på glödande kol eller grillelement. De är sedan deponeras på maten artighet av flamma-ups och rökmoln. Tyvärr kan det smaskiga förkolning som bildas på kött innehåller PAH också. HCA, tiden produceras när rött kött, fågel och fisk möter hög värme matlagning, som grillning eller gassande.

När allt kommer omkring, är en av de gyllene reglerna för att äta hälsosamt på restauranger att välja “grillade” livsmedel över “stekt” val. Det beror på grillad mat är i allmänhet ett hälsosammare val – det finns ingen panering eller droppande fett.

Dessutom finns det något om handlingen att grilla som bara gör maten ser och smakar fantastiskt. Är det den rökiga smak, roliga smaker av marinader, grillen linjer som bildas på maten, eller frisk smak som kommer från matlagning något på hög värme under en kort tid? Prova alla ovanstående!

Jag hatar att brista din “Är inte-grillning-kul?” bubbla, men som jag ser det finns det två näringsavigsidor grillning.

Men misströsta inte, grill älskare – en ny, hälsosamt sätt att grilla är möjligt!

Följ dessa tips och du kan grilla utan skuld.

Grillning frukt och grönsaker är en bra idé, oavsett om du grillar kött eller fisk för att gå med dem. Vi behöver alla att äta mer frukt och grönsaker, och detta är ett tilltalande sätt att tjäna dem. Jag behöver antagligen inte påminna er om att äta frukt och grönsaker är bra för kroppen på så många sätt – minska risken för hjärt-kärlsjukdomar, stroke, fetma och vissa typer av cancer.

Men här är den bästa delen: PAH och HCAs inte bildas på grillade frukter och grönsaker. Plus, om du har grillat kött, är det en bra idé att få antioxidant rika frukter och grönsaker i samma måltid.

friska, läckra recept, från och äta gott magazine.

Kyckling, choklad, sallader, desserter, soppa