en ny fars guide till de första veckorna hemma

Den dag du har drömt om i månader är äntligen här. Du och din partner är hemma med dina nya tvillingar – du är en familj! Hittills har det varit en vild ritt. Ingenting förberett dig för intensiteten och undrar om förlossningen. Men nu när du är hemma, är din fru lite cranky och öm, och ingen av er är att få någon sömn.

Det finns ingen tvekan om att förlossningen drabbar kvinnor både känslomässigt och fysiskt. Dessa första veckorna i synnerhet hon behöver ert stöd och förståelse. För att hjälpa dig att förhandla de första dagarna av faderskap, här är en guide till några av de förändringar som din partner upplever och hur man kan vara där för henne.

Fysiska förändringar. Din partner känns nog lite skör efter stelhet i förlossning. Om hon födde med kejsarsnitt eller vaginalt, kommer hon att vara öm. Återhämtning från en C-avsnitt kräver att hon begränsar hennes verksamhet för ett par veckor. Om hon levererade vaginalt, kan hon ha några blödningar och flytningar under flera veckor, längre om hon hade en vaginal tår. Hon kan ha smärtsam urinering eller ofrivilligt läckage av urin, som kallas urininkontinens. Ovanpå allt som hon kan ha problem med förstoppning eller hemorrojder från stammen av leveransen. Det räcker med att förkorta någons säkring.

Vad kan du göra

Planen med så mycket som möjligt; Bli en mästare på att byta blöjor och bada din tvillingar; Hjälpa till genom att göra hushållet tunga lyft: matinköp, tvätt och måltider; Ha tålamod, särskilt när det gäller fysisk kontakt. Det kan ta allt från fyra till sex veckor för henne att läka helt, och även då hon kanske inte är redo för sex. Låt henne ta ledningen och visa tillgivenhet med dina kramar och kyssar. Hon kan också uppskatta enstaka fot gnugga.

Amning kan inte bli en lätt match. Även om det verkar som om det skulle komma naturligt, är amning inte lätt för alla mammor och spädbarn. Din partner kan bli frustrerad om dina barn har problem med matning. Hon kan ha såriga bröstvårtor vid första medan dina barn lära sig att haka på rätt sätt. Vissa kvinnor bli igensatta mjölkgångarna, vilket kan vara ett smärtsamt problem. Och eftersom barn behöver äta varje två till tre timmar, är mamma inte får mycket sömn heller.

Tips för Halsbränna Relie; Friska blöjbyte: Basic; Tandläkarbesök för gravida kvinnor

Hälsosamma recept minus Heartbur; Skydda din familj från köns; Generad av inkontinens?