avancera direktiv och slutet av livet beslut: att diskutera dina önskemål med din läkare agent

Din agent behöver veta om livskvalitet som är viktigt för dig och när och hur aggressivt du vill medicinska behandlingar som.

Till exempel, om du hade en massiv stroke, skulle du vilja få aggressiva behandlingar (t.ex. mekanisk ventilation, antibiotika, eller sondmatning) under en tid, men få dem stoppas om det inte fanns någon förbättring av ditt tillstånd? Vilken typ av behandling skulle du vill om du var i ett tillstånd av långvarig medvetslöshet och förväntades inte att återhämta sig? Skulle du vilja livsuppehållande eller skulle du hellre få palliativ (komfort) vård bara? Vad anser ni om artificiell nutrition och hydrering (sondmatning)? Vill du ta emot dessa typer av behandling oavsett vad din sjukdom? På försök? Aldrig? Om ditt hjärta stannade, under vilka omständigheter skulle du vill läkare att använda CPR för att försöka återuppliva dig?

Av Elizabeth Küste; Inledningsvis titeln på den här artikeln var “bryta sig ur din komfortzon.” Men sedan jag pratade med bästsäljande författare och rädsla expert Rhonda Britten, grundare av Fearless Living Institute, och hon skolade mig. “Jag är inte intresserad av människor att bli av med sina komfortzoner”, sade hon till mig. “I själva verket, vill du ha den största komfortzon möjligt -. Eftersom större det är, desto mer mäster du känner dig i flera områden i ditt liv när du har en stor komfortzon, kan du …

Att prata med din agent innebär att diskutera värderingar och kvalitet i livets frågor samt behandlingar och medicinska situationer. Eftersom situationer kan uppstå som du kanske inte förutse, kan din agent behöva basera ett beslut om vad han eller hon känner till om dina värderingar och dina åsikter om vad som gör livet värt att leva. Dessa är inte enkla frågor, och dina åsikter kan förändras. Av denna anledning måste du prata med din agent på djupet och över tid.

 från National Hospice och palliativ vård Organization