avancera direktiv och hälsovårdsmedel: introduktion till vårdmedel

Att dö är en del av livet, men kan vara en svår process. Healthcare agenter kan göra processen enklare för patienter, deras anhöriga och deras vårdgivare. Välja en vård agent för dig själv och gå med på att vara ett medel för någon du älskar är bland de viktigaste besluten du någonsin kommer att göra. Denna broschyr skrevs för att ge dig information som hjälper dig att fatta beslut på ett effektivt sätt.

Det är nu klart juridiska och etiska överenskommelse att patienter bör ha den slutliga befogenheten att fatta beslut om sin egen vård. Men vad händer när patienter är för sjuka för att fatta sina beslut känd? Varje stat har nu ett lagligt sätt för människor att utse en hälso- och sjukvård agent, någon som kan vara deras röst och theiradvocate om de inte kan tala för sig själva.

Av Gretchen Rubi; Jag är en riktig guld stjärna knarkare. En av mina värsta egenskaper är min omättliga behov av kredit, jag vill alltid erkännande, beröm, att guldstjärna fastnat på min läxa. Nyligen var jag muttra till min mor om det faktum att vissa utomordentligt förtjänst ansträngning från min sida hade gått obemärkt på. Min mor klokt svarade: “De flesta människor förmodligen inte får uppskattning de förtjänar.” Det är rätt, insåg jag – till exempel min mamma själv! Jag verkligen inte ge henne …

Hälso- medel är avgörande i denna tid av spektakulära medicinska framsteg, eftersom tekniken gör det möjligt för oss att leva längre och friskare liv. Denna teknik kan skapa svåra beslut om när du ska använda den i slutet av livet. Många människor vill besluta om att genomgå livsuppehållande behandling om det inte kan bota eller förbättra deras tillstånd, och kan bara förlänga dö. När de flesta människor inte kan fatta sina egna beslut, vill de de beslut som fattas av någon de känner och litar på, inte av läkarkåren, administratörer eller domare. Utse en vård agent ser till att dina önskemål och värderingar styr beslut om din vård.

Att vård agent för någon kan vara en komplicerad och känslomässigt wrenching uppgift. Dessa beslut innebär djupt innehas personliga och moraliska värderingar, samt juridiska och medicinska frågor. De är gjorda under svåra förhållanden, död av en nära anhörig-och de kan vara slutgiltigt beslut. Men att vara en vårdmedel kan också vara givande. Det är en möjlighet att tjäna och ta hand om någon som du älskar.

Healthcare medel kan vara mycket fördelaktigt, men bara om de är omsorgsfullt utvalda och väl förberedda för att utföra de uppgifter som berörs. Denna broschyr kommer att ge viktig information om du väljer en vård agent eller om du funderar på att bli en agent för någon annan. Genom att noggrant överväger de frågor som tas upp i denna text, kan du minska osäkerheten om vilka beslut som bäst återspeglar dina önskemål eller de den person som du kommer att tala. Eftertanke och förberedelser kan även eliminera konflikter mellan sjukvårdspersonal, familjemedlemmar eller andra nära och kära om dessa komplexa beslut.

 från National Hospice och palliativ vård Organization