atypisk depression behandlingar och läkemedel

mediciner

Psykoterapi

Mediciner och samtalsterapi (psykoterapi) är effektiva för de flesta människor med depression, inklusive atypisk depression. Din primärvården läkare eller psykiater kan ordinera läkemedel för att lindra symptomen. Men många människor med atypisk depression nytta också se en psykolog eller annan psykisk sjukvårdspersonal.

Om du har en svår depression, kan du behöva en sjukhusvistelse eller du kan behöva delta i en öppenvårdsbehandling program tills symtomen förbättras.

Här är en närmare titt på dina behandlingsalternativ.

Diskutera eventuella fördelar, risker och biverkningar av mediciner med din läkare och apotekare. Typer av mediciner kan omfatta

Du kan behöva prova flera läkemedel eller en kombination av mediciner innan du hittar en som fungerar. Detta kräver tålamod, eftersom vissa läkemedel behöver flera veckor eller längre för att få full effekt och för biverkningar för att underlätta när kroppen anpassar sig.

Psykoterapi är en allmän term för behandling av depression genom att prata om ditt tillstånd och relaterade frågor med en psykisk hälsa leverantör. Psykoterapi är också känd som prat terapi.

Genom dessa pratsessioner, kan du

Som en del av din behandling, är det viktigt att också behandla andra tillstånd som ofta åtföljer atypisk depression, särskilt ångest och drog- eller alkoholanvändning, eftersom de kan göra din depression svårare att behandla.