aspirin, natriumbikarbonat, och citronsyra (oralt) beskrivning och varumärken

Aspirin, natriumbikarbonat och citronsyra kombination används för att lindra smärta som förekommer tillsammans med halsbränna, sur mage, eller sura uppstötningar.

Aspirin i denna kombination är smärtstillande medel. Aspirin tillhör den grupp läkemedel som kallas salicylater och den grupp av läkemedel som kallas antiinflammatoriska smärtstillande medel. Den natriumbikarbonat i detta läkemedel är en antacida. Det neutraliserar magsyra genom att kombineras med den för att bilda en ny substans som inte är en syra.

Aspirin, natriumbikarbonat och citronsyra Kombinationen kan också användas för att minska risken för hjärtattack, stroke eller andra problem som kan uppstå när ett blodkärl är blockerad av blodproppar. Aspirin i denna medicin hjälper till att förhindra farliga blodproppar bildas. Emellertid kan denna effekt av aspirin ökar risken för allvarlig blödning hos vissa personer. Därför bör aspirin användas för detta ändamål när läkaren beslutar efter att ha studerat din medicinska tillstånd och historia, att risken för blodproppar är större än risken för blödning. Ta inte acetylsalicylsyra för att förhindra blodproppar eller en hjärtattack om det inte har beställts av din läkare.

Denna kombination läkemedel finns tillgängliga utan recept.

Tablett, tablett, brus

Denna produkt är tillgänglig i följande doseringsformer