alkoholmissbruk och beroende för familj och vänner

Om någon nära dig har haft alkoholproblem, vet du hur svårt det kan vara. Du vet hur bor eller göra med någon som missbrukar eller är beroende av alkohol kan förändras och även förstöra ditt liv. Du är en viktig del av din älskade en behandling och återvinning. Dina känslor och liv kan förändras också, och ta hand om dig själv är också viktigt.

Det kan vara mycket svårt att leva med en familjemedlem som har ett alkoholproblem. Det är bäst att inte försöka styra, ursäkt, eller täcka upp personens dricka. Istället uppmuntra din familjemedlem att söka vård. Hitta en bra tid att prata med personen.

När valet för behandling har gjorts, du spelar en viktig roll. Du kan hjälpa din älskades sluta dricka och hjälpa till att reparera skador på din familj eller relation. Här är några saker du kan göra

Om du dricker, bestämma om du vill behålla alkohol i huset. Med alkohol i hemmet kan göra det svårare för din älskade att stanna nykter; Vara med och patient. Delta tillfrisknandemöten med din älskade, och vara stödjande. Vet att det kan ta lång tid för dig att lita på och förlåta personen och för personen att förlåta sig själv; Var medveten om att din älskade en kan verka som en annan person efter att han eller hon är nykter. Du kan finna det svårt att vänja sig vid denna person. Du kan behöva bygga din relation; Förstår att du har rätt att veta hur återhämtningen går, men ber om det på ett respektfullt sätt; Hjälp din älskade en plan för ett återfall. De flesta återfall efter behandling. Detta betyder inte att behandlingen misslyckades. Försök att hjälpa din älskade man se återfall som en chans att göra bättre och att fortsätta arbeta på färdigheter för att undvika att dricka; Fokusera på de positiva åtgärder din älskade man gör.