alkalisk diet plan översyn: fungerar det?

Det är en plats Hollywood Kändisarna älskar: att det alkaliska diet – även känd som alkalisk aska kost eller alkalisk syra diet – kan hjälpa dig att gå ner i vikt och undvika problem som artrit och cancer. Teorin är att vissa livsmedel, som kött, vete, raffinerat socker och förädlade livsmedel, orsaka att kroppen producerar syra, vilket är dåligt för dig.

Att äta specifika livsmedel som gör din kropp mer basisk, å andra sidan, kan skydda mot dessa villkor samt kasta pounds. Alkalisk diet verkligen höjden i nyheterna när Victoria Beckham twittrade om en alkalisk diet kokbok i januari 2013.

De flesta frukter och grönsaker, sojabönor och tofu, och några nötter, frön och baljväxter är alkaliska främjande livsmedel, så att de blir rättvist spel.

Mejeri, ägg, kött, de flesta spannmål och förädlade livsmedel, som konserverade och förpackade snacks och färdigmat, faller på den sura sidan och är inte tillåtna.

De flesta böcker som tout alkalisk diet säger att du bör inte ha alkohol eller koffein, heller.

Du kommer att klippa ut en hel del av livsmedel som du kan användas för att äta.

Begränsningar: Många livsmedel är off-limits, och så är alkohol och koffein.

Matlagning och handla: Du kan få frukt och grönsaker i affären. Det kan ta ett tag att lära sig att prep och laga mat när du använder färskvaror.

I personliga möten: Nej

Motion: Behövs ej.

Vegetarianer och veganer: Denna diet är oftast helt vegetarisk. Det fungerar även för veganer, att mejeriprodukter är tabu.

Glutenfri: Dieten exkluderar vete, men för att undvika gluten helt måste du kontrollera livsmedelsmärkningen noggrant, eftersom gluten är inte bara i vete.

Förutom vete, nixes kosten de flesta andra stora triggers för födoämnesallergier, inklusive mjölk, ägg, jordnötter, valnötter, fisk och skaldjur. Det är också bra för personer som försöker undvika fett och socker.

Kostnad: Många webbplatser med information om alkalisk diet säljer också kurser, böcker, kosttillskott och alkaliska berikat vatten, mat och dryck. Du behöver inte köpa dessa saker för att följa alkalisk diet. Det finns många gratis alkaliska Matplanscher nätet som list livsmedel du kan köpa i affären.

Support: Detta är en diet som du gör på egen hand.

Fungerar det?

Kanske, men inte av de skäl som den påstår.

Först en liten kemi: En åtgärder pH-nivån hur surt eller alkaliskt något är. Ett pH på 0 är helt surt, medan ett pH på 14 är helt alkalisk. Ett pH av 7 är neutralt. Dessa nivåer varierar i hela kroppen. Ditt blod är svagt alkaliskt, med ett pH-värde mellan 7,35 och 7,45. Magen är mycket sur, med ett pH på 3,5 eller lägre, så att den kan bryta ner mat. Och urinen förändringar, beroende på vad du äter – det är hur din kropp håller nivån i blodet stadigt.

Det alkaliska kost hävdar att hjälpa kroppen behålla sin blod pH-värde. I själva verket är ingenting du äter kommer att väsentligen ändra pH-värdet i blodet. Din kropp arbetar för att hålla den nivån konstant.

Men de livsmedel du ska äta på den alkaliska kost är bra för dig och kommer att stödja en hälsosam viktminskning: massor av frukt och grönsaker, och massor av vatten. Undvika socker, alkohol, och förädlade livsmedel är hälsosam viktminskning råd också.

När det gäller de övriga hälsopåståenden, det finns vissa tidiga tecken på att en kost med lågt syraproducerande livsmedel som animaliskt protein (såsom kött och ost) och bröd och rik på frukt och grönsaker kan bidra till att förhindra njursten, hålla ben och muskler starka, förbättra hjärthälsa och hjärnans funktion, minska ländryggssmärta, och lägre risk för typ 2-diabetes. Men forskare är osäker på några av dessa påståenden ännu.

Människor som tror på alkalisk diet säga att även syraproducerande livsmedel flytta vår pH-balans för bara en liten stund, om du fortsätter att flytta ditt blod pH om och om igen, kan du orsaka långvariga surhet.

Är det bra för vissa villkor?

Efter en alkalisk diet innebär att välja frukt och grönsaker över högre kaloriinnehåll, högre fetthalt val. Du kommer också att sky beredda livsmedel, som ofta har en mycket natrium.

Det är goda nyheter för hjärthälsa eftersom dessa steg hjälpa till att sänka blodtryck och kolesterol, som är stora riskfaktorer för hjärtsjukdomar.

Att ta sig till en hälsosam vikt är också viktigt för att förebygga och behandla diabetes och osteoartrit.

Vissa studier har funnit att en alkalisk miljö kan göra vissa kemoterapiläkemedel effektivare eller mindre toxiska. Men det har inte visats att en alkalisk diet kan göra detta eller hjälpa till att förebygga cancer. Om du har cancer, prata med din läkare eller dietist om dina näringsbehov innan någon typ av diet.

Sista ordet

Betoningen på frukt och grönsaker som är kärnan av alkaliska dieter ger löfte om sund viktminskning. Ingen speciell utrustning eller tillägg krävs.

Du kommer att ha den bästa framgång med det om du vill välja och experimentera med nya livsmedel och älskar att laga mat.

Men efter en alkalisk diet kommer att bli tufft för många människor.

En hel del favorit livsmedel som är tillåtna i måtta i andra planer (inklusive magert kött, magra mejeriprodukter, bröd och godis) är förbjudna här. Protein är begränsad till växtbaserade källor som bönor och tofu. Detta innebär att du måste se till att du får tillräckligt med protein och kalcium.

Äta ute också kan vara en utmaning. Om du reser mycket för arbete eller har ett pressat schema, kanske du känner dig kört fast av alla val av livsmedel och prep.

Slutligen, många alkaliska dieter misslyckas med att ta itu med en viktig faktor i viktminskning och wellness framgång: motion. Du bör inkludera fitness i någon hälsosam kost plan som du väljer. The Heart Association och CDC rekommenderar att få minst 150 minuter motion varje vecka. Om du har några medicinska problem eller är ur form, tala med din läkare först.

KÄLLOR

Schwalfenberg, G. Journal of Environmental och folkhälsa, 2012.

Pizzorno, J. British Journal of Nutrition, 2010.

Cancer Society: “Vegetarianism.”

Fagherazzi, G. Diabetologia, publicerades online 11 nov 2013.

pHMiracleliving: “pH Miracle Alkaline-Acid mat diagram.”

Mindbodygreen: “pH-spektrum.”

Mayo Clinic: “matAllergies: Förstå livsmedelsförpackningar.”

friska, läckra recept, från och äta gott magazine.

Medan du tränar, bör du räkna mellan …