aktivt lyssnande – ämne översikt

Aktivt lyssnande är en dynamisk process som innefattar

Av Colleen OakleyWould du skickar din man att starta lägret? Installera en strippstången i ditt sovrum? Eftersom dessa fem par upptäckt, när kärleken är på medar, ibland måste man ta en stor risk för att få den tillbaka på rätt spår; Varje äktenskap har sina upp-och nedgångar, men när du träffar en riktigt grov plats, där vänder du? Visst, det finns par rådgivning, men inte varje par (och definitivt, låt oss inse det, inte varje kille) som krävs för att det. I själva verket, precis som varje relation är annorlunda, så är receptet …

Att lyssna är en aktiv process att tänka om betydelsen av det budskap som hördes. Ibland två människor inte tolka vad de hör på samma sätt. En persons tolkning kan variera beroende på personliga värderingar, föreställningar och tidigare erfarenheter.

Aktivt lyssnande kräver att lyssnaren att kontrollera med högtalare för att se till att budskapet tolkas på det sätt som det var tänkt. För att lyssna aktivt, måste en person att uppmärksamma beteenden och tonen i högtalaren.

Uppmärksamma vad en annan person säger; Tänka på vad personen just har sagt; Som svar på ett sätt som gör att den person som vet att du förstått vad han eller hon försökte säga.

Aktivt lyssnande kräver övning. När du vill aktivt lyssna på någon

Ger avskildhet. När en person vill prata om någon viktigt för honom eller henne, kan privatliv vara avgörande. Hitta en lugn vrå om ingen privat plats finns och prata med låg röst att hjälpa personen att känna sig trygga. Tonåringar i särskilt behov av att känna att deras samtal om viktiga frågor hålls privat och konfidentiell; Minska störningar. När du lyssnar på en person talar, stänga radioapparater, tv-apparater och andra bullriga enheter. Ta bort alla artiklar som kan distrahera dig eller högtalaren. Försök inte att göra andra saker medan du lyssnar; Vara närvarande. Att vara närvarande medel att lyssna på vad den andra personen säger och acceptera den andres tankar och känslor även när de är annorlunda än din. Att vara närvarande innebär inte heller att tänka på andra saker medan personen talar och motstå alla lust att avbryta, domare, eller argumentera med högtalaren om sina åsikter, Visa att du lyssnar. Nicka med jämna mellanrum och visa ditt intresse för vad som sägs genom att säga “fortsätt”, “ja” eller “berätta mer.