AIDS wasting syndrome: symtom, kost, behandlingar, orsaker

AIDS slösa syndrom uppstår när du har AIDS och förlora åtminstone 10% av din kroppsvikt – särskilt muskler. Du kan också ha åtminstone 30 dagar av diarré eller extrem svaghet och feber som inte är relaterade till en infektion. Inte en specifik sjukdom, är AIDS wasting syndrome ett dåligt förstått tillstånd av AIDS (förvärvat immunbristsyndrom). Det är mindre vanligt än tidigare, tack vare HIV (humant immunbristvirus) läkemedel som kallas HAART. Men det är fortfarande ett stort hot. Det ökar risken för opportunistiska infektioner, demens och död. Även en viktminskning på 5% kan öka dessa risker. Du kan dock ta flera åtgärder för att minska dina risker.

Nr 1 orsaken till AIDS wasting syndrome inte tar HAART mediciner. Om du har AIDS, kan följande faktorer samverkar för att främja viktminskning och slösa syndrom

Inte äter tillräckligt. Det kan vara svårt att få tillräckligt med näring för skäl, såsom dessa

Inte absorbera näringsämnen väl. Detta kan inträffa på grund

Förändringar i ämnesomsättningen. Detta kan inträffa av många skäl.

För att diagnostisera AIDS wasting syndrome, kommer din läkare att ta en historia, ställa frågor, till exempel om din kost, de mediciner du tar, och om du har varit deprimerad.

Dessutom kan du behöva en kroppssammansättningen test för att utvärdera makeup av vävnader i kroppen. Du bör ha detta gjort i ett centrum med erfarenhet av AIDS wasting syndrome. Bioelektriska impedansen analys (BIA) är ett exempel på denna typ av test. Den mäter kroppsmassa. Medan du ligger ner, någon ansöker elektroder på kroppen. Resistens mot en smärtfri elektrisk signal mäts som det färdas genom kroppens muskler och fett.

Du kan också ha tester för att identifiera problem med absorptionen av näringsämnen.