abort val: medicinsk abort

Kvinnors hälsa Trends

Medicinsk abort är användning av läkemedel för att avsluta en graviditet. Medicinsk abort kan göras upp till cirka 9: e graviditetsveckan.

Se vad man ska tänka i det här avsnittet för en jämförelse av medicinsk abort och kirurgisk abort.

Skicka dig en länk för att ladda ner appen.

Vänta…

En typisk behandlingsschema för en medicinsk abort kräver vanligtvis åtminstone två besök till din läkare under flera veckor. För det första besöket, är ett läkemedel som tas under besöket och en andra läkemedel ges tas hemma. Vaginal blödning kan pågå cirka 14 dagar. Vanligtvis ungefär två veckor efter den första läkarbesök behövs en uppföljande undersökning för att se om du återhämta sig och att se till att förfarandet fungerade; Sjukvård före och efter en medicinsk abort inkluderar fysiska prov och laboratorietester, utbildning om vad som väntar, instruktioner egenvård, information om när man ska ringa din läkare och födelsekontroll planering.

Misoprostol. Detta hormon mjukar upp och öppnar (vidgar) livmoderhalsen och utlöser livmoderns sammandragningar. Misoprostol användas ensamt kan avsluta en graviditet, men är mycket mer effektiva när de används tillsammans med andra läkemedel, såsom mifepriston eller metotrexat, i första trimestern aborter; Mifepriston och misoprostol. Mifepriston, även känd som Mifeprex eller RU-486, blockerar effekterna av hormonet progesteron. Detta hindrar moderkakan tillväxt mjuknar livmoderhalsen, och gör livmodern redo för arbete. Misoprostol används sedan för att starta sammandragningar för att rensa livmodern av all vävnad; Metotrexat och misoprostol. Metotrexat stör moderkakan tillväxt. Det är inte lika effektivt som mifepriston och tar längre tid att avbryta en graviditet. Misoprostol används sedan för att starta sammandragningar för att rensa livmodern på all vävnad.