ABC av hälsopåståenden

Om du är överviktiga eller feta det kan vara ett resultat av för lite information näring, enligt Food and Drug Administration (FDA). FDA: s föreslagna konsumenthälsa information för bättre kostprogram vill förbättra din förståelse av de hälsomässiga konsekvenserna av ditt val av mat. Deras plan är att strama åt restriktionerna för matproducenter att försäkra sanningsenlig hälsopåståenden på etiketter så att du kan välja hälsosammare mat. Kommer det att hjälpa konsumenter eller bara lägga till havet förvirring om kost och hälsa?

Kalcium och benskörhet; Fetter i kosten och delse; Mättat fett och kolesterol och risken för kranskärls diseas; Sockeralkoholer och tand Carie; Fiber och delse; Folsyra och neuralrörsdefekt; Frukt och grönsaker och delse; Lösliga fibrer och hjärt diseas; Natrium och hypertensio; Sojaprotein och risken för kranskärls diseas; Stanoler / steroler och risken för kranskärls diseas; Nötter och hjärt-kärlsjukdom

Sortering genom hälsopåståenden putsade på produkter är som att gå ett minfält. Den goda nyheten är att FDA lovar att förbättra efterlevnaden av de nya regelverk, vilket bör leda till etiketter vi kan lita på. Målet med det nya programmet är att hjälpa dig att förstå påstående spelet “och skilja mellan kvalificerade och okvalificerade påståenden.

Ett exempel på en auktoriserad hälsopåstående, en som måste innehålla hänvisning till ett livsmedel eller ämne och en sjukdom, är: “Kalcium kan minska risken för benskörhet”. Medan en okvalificerad hälsopåstående faller inom ramen för en struktur / funktion påstående, som bara kan beskriva hur ett livsmedel eller ämne påverkar kroppens struktur eller dess funktion och kan inte hänvisa till en sjukdom dvs. “Kalcium hjälper bygger friska ben”. Kan du skilja mellan de två kraven Förmodligen inte -? flesta människor skulle sluta sig till samma nytta av båda uttalanden.

Programmet föreslår ett system som skulle rankas de hälsopåståenden om en skala från A-D. Produkter med “A” hälsopåståenden har den mest avgörande bevis som stöder deras förening likt följande fordringar som den enda FDA-godkända hälsopåståenden

Hälsopåståenden ranking en “B” skulle ha betydande vetenskapliga bevis, men inte vara avgörande. Rangordningen av “C” och “D” tyder på att bevisen inte är betydande och därför påståendet stöds inte med tillräcklig vetenskaplig forskning. Dessutom okvalificerade hälsopåståenden måste åtföljas av en ansvarsfriskrivning som “denna produkt är inte avsedd att diagnostisera, behandla, bota eller förebygga sjukdom. Systemet i bästa fall kommer att hjälpa konsumenterna att söka sanningen i reklam och inte lätt vilseledas om kost och sjukdom relationer. FDA hoppas att tillverkarna kommer att utveckla hälsosammare produkter och inte försöka vilseledande språk som förvirrar konsumenterna.

friska, läckra recept, från och äta gott magazine.

Kyckling, choklad, sallader, desserter, soppa