9 riskfaktorer för tandlossning

Oral Health Trends

Att undvika tandlossning kan vara delvis inom din kontroll, forskning föreslår. I Journal of parodontologi, dentala experter lista nio riskfaktorer för tandlossning på grund av tandlossning.

Har tanken på att ge efter för tandläkarstolen skicka ett ryck av ångest genom din kropp? När det gäller att utlösa en rädsla svar kan få saker ställa människor utanför som en kommande resa till tandläkaren, Att rädsla kan ställa in tidigt. Hotfulla kommentarer från en förälder, som “Om du inte borsta tänderna, måste du gå till tandläkaren,” kan lämna ett bestående negativt intryck. Vanligare, en smärtsam upplevelse hos tandläkaren kontor under barndomen utlöser ångest som bär över till …

Den nionde slutsats var att fram (anteriora) tänder var mer benägna att gå förlorad till tandköttssjukdomar än tänderna längst bak i munnen.

Några av dessa faktorer – såsom ålder och kön – kommer inte ur fläcken. Men andra – som om du borsta tänderna eller rök – är till stor del upp till dig.

Listan skapades av Khalaf al-Shammari, DDS, MS, och kollegor. Al-Shammari arbetar i Kuwait hälsoministeriet.

Det omfattade alla vuxna som hade en tand avlägsnas vid 21 slumpvis utvalda allmänna tandläkarpraktik kliniker – en fjärdedel av dessa kliniker i Kuwait.

Klinikerna var alla drivs av Kuwaits regering. De flesta kuwaitier som får tandvård gå till sådana kliniker som en del av landets hälso- och sjukvårdssystem, forskarna notera.

Den stora summor: 1.775 patienter och 3.694 tänder borttagna. Fjorton patienter hade alla sina tänder tas ut.

Gum (periodontal) sjukdomen var den ledande orsaken till tandlossning. Det är ett av världens främsta orsakerna till tandlossning, forskarna notera.

Män är mer benägna än kvinnor att ha en tand bort. Tandlossning var också vanligare bland patienter i åldrarna 35 år och äldre.

Om tre av 10 patienter var rökare eller före detta rökare. Sambandet mellan rökning och tandlossning kan ha varit starkare om mer information hade varit tillgänglig på patienternas rökvanor och historia, forskarna notera.

Nästan 40% av patienterna rapporterade att de aldrig hade fått professionell tand underhåll.

Endast 13% sade att de hade fått professionell tandvård i sex månader innan de tandutdragning.

De flesta patienter – 60% – sa att de aldrig eller bara ibland borstade tänderna. Endast omkring 16% rapporterade att borsta tänderna minst två gånger dagligen.

Du \ ‘ll hitta tips och tricks samt de senaste nyheterna och forskning om oral hälsa.

Du är för närvarande

Endast 18,5% av många människor i världen tandtråd aldrig. Du miste om ett enkelt sätt att göra en stor skillnad i hälsa munnen. Oavsett hur väl du borstar, bildar plack fortfarande mellan tänderna och längs tandköttet. Floss bort mat fastnat mellan tänderna och tar bort filmen av bakterier som bildar det innan det vänder sig till plack, vilket kan orsaka inflammerat tandkött (gingivit), håligheter och tandlossning. Prova tandtråd bara en tand för att komma igång.

Är äldre än 3; Vara mal; Aldrig få professionell tand bil; Aldrig med hjälp av en toothbrus; Rökning (nuvarande eller tidigare, med diabete, ha högt blodtryck pressur, med reumatoid artrit

Du är en av 31% av många människor i världen som inte tandtråd dagligen. Du miste om ett enkelt sätt att göra en stor skillnad i hälsa munnen. Oavsett hur väl du borstar, bildar plack fortfarande mellan tänderna och längs tandköttet. Tandborste borst ensam kan inte rengöra effektivt mellan dessa trånga utrymmen. Tandtråd tar bort upp till 80% av filmen som härdar till plack, vilket kan orsaka inflammerat tandkött (gingivit), hålrum och tandlossning. Sikta på 3 dagar!

Du är en av 31% av många människor i världen som inte tandtråd dagligen, men du är väl på väg att göra en positiv inverkan på tänderna och tandköttet. Oavsett hur väl du borstar, bildar plack fortfarande mellan tänderna och längs tandköttet. Tandborste borst ensam kan inte rengöra effektivt mellan dessa trånga utrymmen. Tandtråd tar bort upp till 80% av filmen som härdar till plack, vilket kan orsaka inflammerat tandkött (gingivit), hålrum och tandlossning. Sikta på alla 7 dagar!

Endast 50,5% av många människor i världen tandtråd dagligen, och bra för dig att du är en av dem! Oavsett hur väl du borstar, bildar plack fortfarande mellan tänderna och längs tandköttet. Tandborste borst ensam kan inte rengöra effektivt mellan dessa trånga utrymmen. Tandtråd tar bort upp till 80% av filmen som härdar till plack, vilket kan orsaka inflammerat tandkött (gingivit), hålrum och tandlossning. Grattis på din god munhälsa vana!

Du hittar tips och tricks samt de senaste nyheterna och forskning om oral hälsa.

KÄLLOR

Dental Association, friska människor 2010