3d / 4D ultraljud

3D och 4D ultraljud finns som tillval. De är inte vanliga prenatal test. Läkare ger ofta dem som en tjänst till kvinnor som vill ha dem.

Inte alla läkare har tillgång till 3D eller 4D ultraljud. Dessutom kan din försäkring inte täcker kostnaderna.

Som vanliga ultraljud, 3D och 4D ultraljud använder ljudvågor för att skapa en bild av ditt barn i livmodern. Vad är annorlunda är att 3D-ultraljud skapa en tredimensionell bild av ditt barn, medan 4D ultraljud skapar en levande videoeffekt, som en film – du kan titta på ditt barn att le eller gäspning.

Föräldrar vill ofta 3D och 4D ultraljud. De låter dig se ditt barns ansikte för första gången. Vissa läkare som 3D och 4D ultraljud, eftersom de kan visa vissa missbildningar såsom gomspalt, som kanske inte dyker upp på en vanlig ultraljud.

Tips för Halsbränna Relie; Friska blöjbyte: Basic; Tandläkarbesök för gravida kvinnor

Studier tyder på att 3D och 4D ultraljud är säkra. Dessutom kan bilderna hjälpa läkarna upptäcka ett problem med ditt barn och göra det lättare för dem att förklara det för dig.

Oron kommer med företag som erbjuder minnessak ultraljud. Grupper som Institute of Ultraljud i medicin och kongressen of obstetriker och gynekologer försiktighet att alltför mycket exponering för ultraljud inte kan vara bra för ditt barn. Att få ett ultraljud bara för att se ditt barns ansikte kan inte vara en bra idé – särskilt vid ett ultraljud centrum i en lokal köpcentrum eller kontorsbyggnad som kan eller inte kan utnyttja högutbildade tekniker.

Tala om för- och nackdelar med din läkare.

För en buken ultraljud, kommer du ligga ner och en tekniker kommer att sätta en viss gel på din mage. Detta hjälper till att bära de ljudvågor. Då teknikern kommer att hålla en sond mot magen och flytta runt för att få en bild.

Efteråt kan du få bilder eller en kopia av en 4D film att ta hem. Läkaren kommer att berätta om något verkar ovanlig.

Tänk på att 3D och 4D ultraljud normalt inte används för att diagnostisera problem med ditt barn. Dessutom, att få ett ultraljud i ett kommersiellt centrum är inte en ersättning för medicinsk vård. De människor som arbetar där kan inte vara kvalificerad för att diagnostisera eller utesluta problem.

Hälsosamma recept minus Heartbur; Skydda din familj från köns; Generad av inkontinens?

3D och 4D ultraljud finns som tillval.

Sonogram, buken ultraljud, buken sonogram

Ultraljud (standard), nivå II ultraljud

KÄLLOR

College of obstetriker och gynekologer: “Ultraljud tentor.”

College of obstetriker och gynekologer: “icke-medicinsk användning av Obstetric ultraljud.”

Föreningen för Medicinsk Ultrasound: “Keepsake Foster Imaging.”

Beth Israel Deaconess Medical Center: “nya dimensioner i fosterultraljud. 3D och 4D”

FDA: “Undvik Fetal” Keepsake “bilder, hjärtslag monitorer.”

Mark I. Evans MD, professor i obstetrik och gynekologi, Mount. Sinai School of Medicine, New York, NY