2: a trimestern: 1st prenatal besök

Du är nu i andra trimestern, och du förmodligen börjat visa. Idag kan din läkare erbjuda dig ett screeningtest, om du inte erbjöds ett under ditt senaste besök. Han eller hon kommer att mäta dina framsteg och svarar på dina frågor. Din läkare kan också föreslå sätt du kan bo friskare när du är gravid, vilket kommer att gynna både dig och dina tvillingar.

Om du inte screenades för Downs syndrom under din första trimestern, kan din läkare erbjuda dig en fyrdubbel skärm eller integrerat prov, även om andra trimestern screening är mindre exakt i kvinnor som bär tvillingar. Dessa blodprover hjälper till att avgöra dina barn “risk för Downs syndrom, trisomi 18, och neuralrörsdefekter som ryggmärgsbråck.

Beroende på det test som du valde i första trimestern, kan det vara dags för den andra bloddragningen. Om resultatet av din 12-veckors eller 16 veckors screeningtest visar en ökad risk, kan din läkare rekommendera fostervattensprov. Du måste ha det förfarande gjort snart.

Kom ihåg – en avvikande resultat betyder inte att något är fel med dina tvillingar. I själva verket, i de flesta fall de spädbarn är friska trots det onormala testresultat.

Tips för Halsbränna Relie; Friska blöjbyte: Basic; Tandläkarbesök för gravida kvinnor

Om du bär tvillingar som delar en moderkakan, kan din läkare göra en ultraljudsundersökning för att kontrollera att barnen inte har TTS. Din läkare kan vilja kontrollera detta varannan vecka från och med nu fram till leverans. Om så är fallet, måste du göra extra möten för ultraljud vid vecka 18 och 22.

Även vid detta besök din läkare kommer

Kvinnor brukar känna sig mer energisk under andra trimestern, så din läkare kommer att vilja veta om du känner dig stark. Han eller hon kommer att be om du har sett andra vårdgivare för rutin möten. Läkaren kan också ge du reser riktlinjer, eftersom många par ta “babymoons” under andra trimestern. Var beredd på att tala om

Hälsosamma recept minus Heartbur; Skydda din familj från köns; Generad av inkontinens?