12 saker som gör typ 2-diabetes mer benägna

diabetes Trender

Du är mer benägna att få typ 2-diabetes om

Oavsett om du har försökt att banta för en stund, eller din läkare har nyligen uppmanat dig att göra det för att hjälpa till att kontrollera din diabetes, förstår du att insatserna är höga; Inte bara kommer att förlora vikt hjälpa dig att se och må bättre, men det kan förbättra ditt blodsocker och i vissa fall kan du inte ens behöver medicinering längre; Men vissa dieter är bättre än andra, och det finns några som är särskilt dåligt för dig om du har typ 2-diabetes. Gör inte dessa sex kost misstag.

2. Du har prediabetes. Det innebär att din blodsockernivå är högre än normalt men inte har sjukdomen ännu. För att hålla det på det sättet, få mer aktiv och förlora någon extra vikt. Din läkare kan rekommendera att du tar receptbelagda läkemedel metformin.

3. Du är inte fysiskt aktiv. Det är aldrig för sent att ändra på det. Checka in med din läkare först, så att du vet vad som är säkert för dig att göra.

4. Du är överviktig, speciellt runt midjan. Inte alla med typ 2-diabetes är överviktiga, men extra pounds gör det mer sannolikt att få sjukdomen. Bukfett verkar vara särskilt riskfyllt.

5. Du har haft hjärtsjukdom.

6. Du har högt blodtryck.

7. Din “goda” kolesterolet nivå är låg. Det är för låg om det är mindre än 35 mg / dL (milligram per deciliter).

8. Din triglycerider är hög. Det är för höga om den är över 250 mg / dl.

9. Du har haft diabetes under graviditeten innan. Detta villkor (som kallas graviditetsdiabetes) eller leverera en baby över 9 pounds kan göra dig mer sannolikt att få typ 2-diabetes.

10. Du är en kvinna som har PCOS (polycystiskt ovariesyndrom).

11. Du är 45 år eller äldre. Chansen att få typ 2-diabetes ökar med åldern. Men diabetes är inte en normal del av åldrandet.

12. Du är spansktalande, afroamerikanska, Indian, eller asiatiska American. Diabetes är vanligare bland dessa grupper av människor.

Tala med din läkare för att få en bättre känsla för din risk. Han kan hjälpa dig att göra en plan som kommer att hålla dig vid god hälsa.

KÄLLOR

Diabetes Association (ADA): “Typ 2-diabetes.”

ADA: “Diabetes Risk Test.”

National Heart, Lung, and Blood Institute: “. Framingham Heart Study”

Sullivan, P. Diabetes Care, 2005.

Thorens, B. New England Journal of Medicine, 2006.

Stumvoll, M. Lancet, 2005.

Fox, C. Circulation, 2006.