12 ryggont botemedel: hållning, kärn motion, flexibilitet, och mer

Liksom nästan 80% av många människor i världen som kommer att uppleva en ryggproblem under sin livstid, Beverly Hayes lider av ryggsmärtor. För många är den skada som utlöses av en ansträngande aktivitet, som trädgårdsarbete eller styrketräning. Andra böja helt enkelt ner för att plocka upp en penna och ryggen ger ut.

Mary Ann Wilmarth, DPT, en taleskvinna för sjukgymnastik Association och chef för sjukgymnastik vid Harvard University, säger att det är viktigt att människor åtgärda eventuella ryggvärk eller skada direkt. “Tidiga insatser kan bidra till att förebygga ett kroniskt problem från att utveckla och undanröja behovet av medicinering och kirurgi”, säger hon.

Tack vare en kombination av aktivitet, kärn stärkande övningar och sjukgymnastik, säger Hayes hennes symptom har förbättrats dramatiskt under det senaste året. Här finns 12 olika sätt att lindra ryggsmärtor

Studier visar att personer med kortsiktiga ländryggssmärta som resten känner mer smärta och har en hårdare tid med dagliga sysslor än de som stannar kvar.

“Patienter bör undvika mer än tre dagars sängliggande,” säger Mike Flippin, MD, en ortoped som specialiserat sig på rygg och ryggrad vård på San Diego Medical Center. “Jag uppmuntrar mina patienter att få flytta så fort som möjligt.”

Aktiviteten är ofta den bästa medicinen för ryggsmärtor. “Enkla övningar såsom promenader kan vara till stor hjälp” Wilmarth säger. “Det blir människor ur en sittställning och sätter kroppen i ett neutralt, upprätt läge.”

Men kom ihåg att röra sig med måtta, säger Flippin. “Håll dig borta från ansträngande aktiviteter som trädgårdsarbete och undvika vad rörelse orsakade smärta i första hand.”

Smärtan kan ha börjat efter en lång träning på gymmet, men stammen som orsakade det har troligen byggts upp under åren. Wilmarth säger de flesta människor har dålig hållning när man går om sina dagliga aktiviteter, sätta onödig belastning på ryggen.

“Little things lägga upp”, säger hon. “Du kan öka trycket på ryggen med 50% helt enkelt genom att luta över diskhon felaktigt att borsta tänderna. Att hålla rätt mängd krökning i ryggen tar trycket på nerverna och kommer att minska ryggsmärtor. ”

Nacke och axlar; Övre bac; USA bac; Ländrygg