10 frågor för läkare: endometrios

Eftersom du har nyligen fått diagnosen endometrios, be din läkare dessa frågor vid nästa besök.

Endometrios symptomen varierar, och vissa kvinnor har inga symptom; Smärta och infertilitet är de vanligaste symptomen. Hos kvinnor som kan bli gravida, kan symtomen bli bättre under graviditeten, men de kan komma tillbaka efter att ha barnet; Här är andra symptom; Oregelbundna menstruationer. I 15% -20% av fallen finns det premenstruella spotting; Perioder som är ovanligt tung, särskilt om de producerar stora blodproppar och pågå i mer än sju dagar; Smärta som blir värre under menstruationen; Smärta…

2. Vad kan jag göra för att kontrollera mina endometrios symptom?

3. Behöver jag medicin? Hur fungerar det?

4. Vilka är biverkningarna av medicinen för endometrios?

5. Kommer endometrios påverka mitt sexliv?

6. Hur p-piller påverkar endometrios?

7. Kan endometrios göra det svårare att få barn?

8. Om jag har problem med att bli gravid, kan fertilitetsbehandlingar hjälpa?

9. Kan kirurgi stoppa mina symptom? Kan operation hjälpa mig bli gravid?

9. Kan endometrios försvinna utan droger eller kirurgi? Kommer det sista hela mitt liv?

10. Hur ofta behöver jag träffa en läkare?

 10 frågor

KÄLLOR

Cedars-Sinai: “Frågor om endometrios.”