10 frågor att ställa din läkare om klimakteriet

Eftersom du har nyligen fått diagnosen klimakteriet, be din läkare dessa frågor vid nästa besök.

1. Vilka eventuella behandling behöver jag för klimakteriet?

Behandlingar för klimakteriet symtom har kommit och gått. En gång hormonbehandling var den näst mest förskrivna läkemedlet i USA sedan 2002, en stor studie fann problem och läkare backade förskrivning det. Nu kan du höra en hel del om både hormonella och nonhormonal behandlingar för klimakteriet, inklusive bioidentical hormoner. Vad som är rätt för dig; Hormonbehandling innebär att man tar östrogen plus, i de flesta fall progestin. Progestin hjälper minska risken för att få cancer i livmoderslemhinnan från att östrogen …

2. Är hormonbehandling rätt för mig? Vilka biverkningar, och hur kan jag ta itu med dem?

3. Hur kommer klimakteriet påverka mitt sexliv?

4. Hur klimakteriet påverka andra sjukdomar eller tillstånd som jag har?

5. Har klimakteriet öka min risk för andra sjukdomar? Vilka tester eller filmvisningar ska jag har nu, och hur ofta?

6. Finns det några mediciner, kosttillskott, eller naturläkemedel du rekommendera?

7. Om jag gör några ändringar i min kost?

8. Hur mycket och vilken typ av träning ska jag göra?

9. Finns det andra livsstilsvanor som kan vara särskilt användbart för mig?

10. Hur lång tid tar klimakteriet vanligtvis sist, och hur vet jag när det är över?

KÄLLA

North Menopause Society.